Opšti opis

Šta znači kućna ventilacija?

Miert

Uživajte u čistom i zdravom svežem vazduhu u vašem domu i pored zatvorenih prozora.
Današnje moderne zgrade hermetički su zatvorene zbog uštede energije. Sprečena je prirodna razmena vazduha kroz prozore i zidove zgrade, koje su omogućavale stare građevinske konstrukcije. Zbog nedostatka ventilacije, kvalitet vazduha u sobi se pogoršava. Bakterije, gljivice i kontaminanti zarobljeni su u sobi, što sve više dovodi do alergijskih bolesti i propadanja zgrade. Sada se možete efikasno braniti od ovoga. Zahvaljujući Hoval HomeVent® uređaju, možete uživati u zdravom vazduhu i izuzetnim uštedama energije u porodičnoj kući i stanu.


Kontrolisana kućna ventilacija

slika 22

Centralne jedinice HomeVent® - u slučaju porodične kuće ili višestambene zgrade - obično se postavljaju u pomoćnim prostorijama (podrum, tavan ili ostava). Na uređaj je spojen svež spoljni, otpadni, tretirani i odsisni vazduh. Sa sadržajem energije odsisnog vazduha greje i vlaži spoljni vazduh. Filter za polen se koristi za filtriranje svežeg vazduha pre nego što se on dovede u spavaću ili dnevnu sobu. Svaka soba se ventiliše ventilacionim rešetkama ugrađenim u unutrašnje zidove ili vrata. Odsisni vazduh se skuplja iz kupatila, toaleta ili kuhinje i izduvava se zajedno sa otpadnim vazduhom.


Bolji vazduh i niži energetski troškovi: 

Hoval HomeVent® znači kontrolisanu izmenu vazduha. Za razliku od tradicionalne ventilacije kroz prozor, toplotni sadržaj otpadnog vazduha se ne gubi, jer se iskorišćava tokom zagrevanja svežeg vazduha usled povratka energije. Rezultat uštede energije je značajno veći od potrošnje energije HomeVent®.


Bolji kvalitet vazduha pruža veći komfor: 

Zahvaljujući Hoval HomeVent®-u, vaši životni prostori uvek dobijaju svež vazduh. Istrošeni, zagađeni vazduh opterećen gljivičnim sporama ili bakterijama automatski se odvodi u spoljno okruženje. Svež vazduh koji ulazi čisti se polen filterom, što rezultira da značajno manje prašine, alergena i polena ulazi u životni prostor! Sistem obezbeđuje okruženje bez insekata i komaraca za vas i vašu porodicu. Bolji komfor vazduha povećava energetsku efikasnost i komfor.


Hoval HomeVent® postavlja nove standarde: 

Iskustvo sa prvom generacijom kućnih ventilacionih sistema i visok stepen ekspertize kompanije Hoval omogućili su razvoj ovog proizvoda koji otvara nove tehničke puteve i nudi vam posebne prednosti:

  • Pored povrata toplote, dostupan je i povrat vlage po potrebi, koji povećava komfor i sprečava da se vazduh u sobi osuši tokom zimskih meseci, bez potrebe za dodatnim ovlaživačem,
  • Zahvaljujući konstrukciji HomeVent®-a povećava se energija prikupljena iz otpadnog vazduha (broj povrata entalpije oko 130% umesto 90%),
  • Ne stvara se kondenzat, tako da je odvod kondenzata bez mirisa nepotreban,
  • Novi rekuperator toplote se ne smrzava zbog gore navedenog, ne morate instalirati skupi registar za predgrevanje ili električno grejanje,
  • HomeVent® se može prilagoditi različitim načinima ugradnje (pod, zid ili plafon). 

Dokazan, dugotrajan kvalitet: 

Higijena ventilacije u stambenim objektima je presudni kriterijum kvaliteta. Hoval HomeVent® je zbog toga prošao specijalni test ILH Berlin (Institut za higijenu vazduha). Ovaj test potvrđuje poštovanje novih higijenskih standarda za vazduh u prostoriji. Hoval HomeVent® je prvi sistem ventilacije za porodične kuće koji može da garantuje ovaj dokazani kvalitet. Još jedan kriterijum je nepropusnost ventilacione opreme. TÜV-Süd München je pregledao sistem i potvrdio poštovanje ograničenja nepropusnosti. Vrednosti propuštanja gasova između strana otpadnog i svežeg vazduha su bile manje od jednog milionitog dela u svakoj radnoj fazi.


Temeljno osmišljen, kompletan sistem

Hoval HomeVent® je kompletan sistem od usisne rešetke na fasadi do izduvne cevi otpadnog vazduha. Stoga je vrlo jednostavno njegovo projektovanje i montaža. Kod delova posebno su uzeti u obzir higijenski zahtevi i mogućnosti čišćenja.


Hoval „Easy” princip rukovanja 

Jednostavnost upotrebe bila je važna činjenica pri dizajniranju HomeVent® sistema. Pod rukovanjem podrazumevamo podešavanje brzine osnovne ventilacije i vlažnosti pomoću potenciometara. Ugrađena elektronika automatski nadzire i kontroliše komponente opreme. Možete da ispunite posebne, povećane zahteve za ventilacijom pomoću dugmeta „Parti“.


Hoval vam stoji na raspolaganju u svako doba 

Imamo kvalitetnu servisnu uslugu za profesionalnu instalaciju, održavanje i rešavanje problema vaše ventilacione opreme. Kako bi se osigurao dug radni vek opreme, njen ekonomičan rad i očuvanje vrednosti investicije, u našem centru za korisnike kupcima je dostupno nekoliko servisera 365 dana u godini, 24 sata dnevno, tako da u slučaju kvara mogu doći na lice mesta gde god da se nalazite.